Det är så logiskt

 

Jag tar spanskakurser. Jobbet bjuder. Generöst, va? Lika generöst bjuder de på AW varje fredag. Då är de så generösa faktiskt att ingen, på lördagsmorgon/eftermiddagen, kan minnas vad som egentligen hände kvällen innan. lyckad kväll!

 

Både svennar och spanjacker är väldigt duktiga på att dricka alkohol, dock på olika sätt.

 

Många spanjacker har obetald lunchrast så självklart får de göra vad de vill på den rasten. Och med att göra vad de vill menas ofta att dricka en bärs eller någon annan alkoholhaltig dryck. Ska de fika, vilken dag som helst, tar de också gärna en alkoholhaltig dryck istället för en fantastik cafe con leche (Jodå, efter gratis spanskakurser kan man lite skit)

 

Ja, ni förstår säkert att det jag vill få fram här är att spanjacker dricker till väldigt många tillfällen. Saken är den att de fixar något som vi svenskar ofta har svårt med; att dricka med måtta.

 

Vi svenskar tar gärna en kaffe, skulle aldrig få för oss att dricka på jobbet. (Om man inte är politiker, vill säga, och får använda skattebetalarnas pengar till tjusiga viner, men det tar vi en annan gång) och vi är ju väldigt noga med att inte dricka på alltför många vardagar. ”Jag är inte alkoholist” ska det helst stå i pannan.

 

Men sen kommer ju fredag och lördag, veckans höjdardagar! Då jäklar är det fest. När vi väl får dricka, det är ju helg, måste vi ta igen alla tillfällen från veckan när vi inte drack, det känns ju förnuftigt, eller hur? Tanken är att vi ska supa skallen av oss.

 

Förstår ni då hur det blir när svenskar, inte bara befinner sig, utan bor i Barcelona? Vi dricker lika ofta som spanjacker, hallå, vi är ju i Spanien! Och lika mycket som de svenskar vi är. Är det fest så är det!

 

Bara det här att vi börjar dricka spansk champagne en timme innan vi slutat jobbet på fredagar, som en slags förfest till AW:n, är ju ett tecken på att vara typiskt svenjack.

 

Det är så logiskt, alla fattar utom vi.

 

Nu är det äntligen helg, skål på er!

 

A.j

 Kommentarer
Alexandra Lilja

Det är logiskt men skumt de där :)Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0