New soul

Lika svenskt som ett rött trähus med vita knutar;

Jobbet är fruktansvärt viktigt. Åtskilliga timmar går åt till att vara på jobbet, prata om jobbet och stressa till jobbet. Eller att stressa i största allmänhet. En svensk som inte är stressad gör inte tillräckligt och borde därför placeras i facket som "lat".
 
Du ska träna hela veckan för att sedan, när den efterlängtade helgen kommer, kunna dricka alkohol och äta godis. Du får själv välja vilken dag som passar bäst för vad, men lördagar brukar ha stämpeln som godisdagen. Lördagsgodis klingar så fint i mun.
Du kan också gör så, eftersom det är helg och därmed "okej" att supa, att du gör det både fredag och lördag och sparar ditt lördagsgodis till söndagen. Söndagsgodis har inte samma klang, men oftast inte heller någonting emot en dejt med baksmällan och filmtittande.

Sedan är det måndag igen - jobb och stress!

När nästa helg nalkas kanske du inte vill göra exakt samma saker som förra helgen. Du känner inte för att dricka alkohol eller gå ut på krogen. Då måste du, framförallt, ha en anledning till att du är nykter. Gravid är bra, då kommer ingen att hacka på dig. Är du inte gravid är du troligen inte en gnestabo men då skulle du kunna agera chafför för kvällen. Den är inte dålig, den heller. Dels därför att svenskar, i regel, inte gillar rattfylla och därför att de ser en fin möjlighet uppenbara sig. Möjligheten att spara in några slantar på taxin.
Om du bara säger att du inte känner för att dricka alkohol placeras du, med största sannolikhet, i facket för tråkmånsar. Då är det du som är tråkig även om det många gånger är de som aldrig varit med om något riktigt kul.

Sitter du på tåget, tuben eller bussen bör du lyssna på musik och helst ha en Iphone att leka med. Ipad går också bra. Ta inte ögonkontakt och börja inte prata med någon. Håll avstånd och om någon, mot förmodan, börjar prata med dig kan du svara trevligt, för det gör svenskar, men inte mer än så.

Om du befinner dig på krogen och någon börjar prata med dig, eller du börjar prata med denne, så betyder det automatiskt att denne respektive du raggar och vill ligga med varandra. Är du i ett nyktert sällskap behöver du dock inte bekymra dig för det.

Om du ser en bekant ska ni oftast inte låtsats om varandra eftersom det är fruktansvärt jobbigt när artighetsfraserna tar slut och en pinsam tystnad infinner sig.

Klä dig konstigt för att vara unik men inte för konstigt för då är du konstig och det vill ingen vara. Unik, speciell och lagom konstig. Lagom, var lagom, och stanna i boxen.

Alla folkslag har sitt eget hus med knutar. De är dock inte röda och vita, alla ser olika ut.  Det kan vara förvirrande för alla oss enskilda husbyggare. Vilken husbyggarmall bör följas? Kulturchock.

Jag kommer använda de finaste delarna jag kan hitta på denna resa till mitt hus;

I'm a new soul, I came to this strange world, hoping a could learn a bit about how to give and take.
 
A.j


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0